kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Fasolka szparagowa z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ma zarówno piękny smak,zapach jak i ciekawy wygląd.

Fasolka szparagowa z oliwkami

Składniki:

Fasolka szparagowa z oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z oliwkami
Z fasolki obcinamy końcówki,usuwamy włókienka.Strączki przekrajamy poprzecznie na połowy.Cebulki kroimy na ćwiartki.Oliwki kroimy na połówki.Zeszklamy cebulkę na oleju na złoty kolor.Dodajemy do cebulki fasolkę,tymianek i podlewamy bulionem.Doprawiamy solą i pieprzem.Przykrywamy i dusimy pod przykryciem do miękkości.Kiedy już są prawie miękkie wrzucamy oliwki i dusimy razem jeszcze 5 minut.Fasolka powinna być lekko chrupiąca,najlepiej smakuje z kotletami schabowymi.Smacznego!!!