Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Warzywa duszone to wspaniały dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa z papryką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z papryką
Fasolką szparagową oczyścić, umyć i ugotować w wodzie z dodatkiem soli i soku z cytryny, odcedzić, pokroić na kawałki. Patison włożyć do gotującej się wody na 5 minut, wyjąć, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por i oczyszczoną z nasion pokrojoną w słupki paprykę. Następnie dodać patison, smażyć do miękkości. Do miękkich warzyw wsypać ugotowaną fasolkę, bułkę tartą, lekko zrumienić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Fasolka szparagowa z papryką
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por i paprykę
Fasolka szparagowa z papryką
Następnie dodać zblanszowany pokrojony patison
Fasolka szparagowa z papryką
Wsypać fasolkę szparagową bułkę tartą lekko zrumienić