Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania. Należy ją podawać na ciepło.

Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami
Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki. Por pokroić w krążki. Pomidor sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i nasiona. Paprykę bez nasion i pomidora pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć por i paprykę, dodać pomidora, chwilę razem poddusić. Następnie wsypać fasolkę, dodać ketchup, doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por i paprykę
Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami
Pomidora bez skórki i nasion pokroić w słupki
Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami
Ugotowaną fasolkę pokroić na kawałki dodać do podsmażonych warzyw
Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami
Wszystko razem wymieszać dodać ketchup przyprawić do smaku podgrzać