Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fasolka szparagowa z pleśniowym serem to ciekawe połączenie o oryginalnym smaku. Smaczny dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa z serem pleśniowym

Składniki:

Fasolka szparagowa z serem pleśniowym

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z serem pleśniowym
Fasolkę oczyścić, dokładnie umyć, pokroić na kawałki, wsypać do rondla. Wlać 1 szklankę wody, dodać łyżeczkę cukru, szczyptę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wody, połączyć z fasolką, wsypać posiekaną bazylię, wymieszać i chwilę pogotować. Następnie dodać pleśniowy ser, mieszać do rozpuszczenia.