Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z parówkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Fasolka szparagowa z parówkami zapiekana w sosie z żółtym serem jest bardzo smacznym dodatkiem do obiadu.

Fasolka szparagowa z parówkami

Składniki:

Fasolka szparagowa z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z parówkami
Sos: Masło rozpuścić w rondelku, dodać mąkę, przyprawę curry, energicznie wymieszać z zimnym mlekiem, zagotować, odstawić. Następnie dodać żółtko, ser, natkę pietruszki, przyprawić do smaku, wymieszać. Parówki oczyścić z osłonek, pokroić w 1 cm słupki. Oczyszczoną fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować około 10 minut, odcedzić. Wyłożyć na półmisek, obłożyć parówkami i zalać przygotowanym sosem. Włożyć do kuchenki mikrofalowej i zapiec.