kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Fasolka szparagowa ze śmietaną 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm,

Fasolka szparagowa ze śmietaną 1

Składniki:

Fasolka szparagowa ze śmietaną 1

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa ze śmietaną 1
Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 30 min. Bez przykrycia. Miękka fasolkę odcedzić, włożyć do rondla, zalać śmietaną wymieszaną z mąką, dodać posiekaną natkę pietruszki, zagotować i doprawić.