zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Fasolka w objęciach boczku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

gdy ugotujesz fasolkę to szybko możesz wyczarować sobie taką przekąskę

Fasolka w objęciach boczku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka w objęciach boczku

 

  • składniki dla jednej osoby
  • 12 szt ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
  • 3 plastry wędzonego, parzonego boczku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Fasolka w objęciach boczku
Na patelni grillowej rozgrzać odrobinę oleju. Fasolki rozdzielić na trzy porcje. Plastry boczku rozłożyć na desce. Na koniec każdego plastra ułożyć fasolkę i zwinąć przez środek w rulonik. Ułożyć boczek z fasolką na patelni i podsmażyć na rumiano. Podawać od razu po przygotowaniu.
Fasolka w objęciach boczku
każdą porcję fasolki zawinąć w plastry boczku
Fasolka w objęciach boczku
na patelni grillowej podsmazyć na rumiano fasolkę zawinięta w boczek

Tagi:

fasolka