Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Fasolka z czosnkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny dodatek do obiadu.

Fasolka z czosnkiem i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka z czosnkiem i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z czosnkiem i cebulą
Fasolkę przebrać, odciąć jej końcówki. Fasolkę pokroić na krótsze kawałki. Przełożyć ją do garnka, zalać wodą. Wodę posolić do smaku. Fasolkę ugotować do miękkości, a następnie odcedzić ją. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju. Czosnek posiekać. Dodać go do cebuli. Cebulę z czosnkiem lekko zrumienić. Odcedzoną fasolkę dodać do cebuli z czosnkiem i wymieszać. Fasolkę z cebulą odsunąć na bok. Na wolne miejsce na patelni nasypać bułkę tartą. Zrumienić ją mocno i wymieszać z fasolką. Podawać jako dodatek do obiadu.
Fasolka z czosnkiem i cebulą
Oczyszczona pokrojona ugotowana i odcedzona fasolka szparagowa.
Fasolka z czosnkiem i cebulą
Posiekany czosnek dodany do zeszklonej cebuli.
Fasolka z czosnkiem i cebulą
Odcedzona fasolka dodana do cebuli z czosnkiem.
Fasolka z czosnkiem i cebulą
Bułka tarta nasypana na puste miejsce na patelni po przesunięciu na bok fasolki.

Tagi:

tarta fasolka