Sposób przygotowania:
Fasolkowe leczo
Fasolkę oczyszczamy, myjemy, kroimy na połowy i wrzucamy na osolony wrzątek.
Gdy zmięknie wyjmujemy z wody. Pomidory myjemy i obieramy ze skórki.
Kroimy w drobna kostkę. W rondlu albo garnku rozgrzewamy trochę oleju, wrzucamy pokrojoną cebulę i lekko podsmażamy, dodajemy pomidory i dalej smażymy aż zaczną się rozpadać.
Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz fasolkę. Podlewamy odrobiną wody.
Dodajemy też pokrojoną w kostkę wędlinę i przyprawy.
Na koniec doprawiamy koncentratem sola i pieprzem. Dusimy aż cukinia zacznie się troszkę rozpadać.
Gdy zmięknie wyjmujemy z wody. Pomidory myjemy i obieramy ze skórki.
Kroimy w drobna kostkę. W rondlu albo garnku rozgrzewamy trochę oleju, wrzucamy pokrojoną cebulę i lekko podsmażamy, dodajemy pomidory i dalej smażymy aż zaczną się rozpadać.
Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz fasolkę. Podlewamy odrobiną wody.
Dodajemy też pokrojoną w kostkę wędlinę i przyprawy.
Na koniec doprawiamy koncentratem sola i pieprzem. Dusimy aż cukinia zacznie się troszkę rozpadać.