katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Fasolkowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolkę można przygotować na wiele sposobów. U mnie w leczo w towarzystwie pomidorów, wędliny i cukinii.

Fasolkowe leczo

Składniki:

Fasolkowe leczo

 

Sposób przygotowania:

Fasolkowe leczo
Fasolkę oczyszczamy, myjemy, kroimy na połowy i wrzucamy na osolony wrzątek.

Gdy zmięknie wyjmujemy z wody. Pomidory myjemy i obieramy ze skórki.

Kroimy w drobna kostkę. W rondlu albo garnku rozgrzewamy trochę oleju, wrzucamy pokrojoną cebulę i lekko podsmażamy, dodajemy pomidory i dalej smażymy aż zaczną się rozpadać.

Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz fasolkę. Podlewamy odrobiną wody.

Dodajemy też pokrojoną w kostkę wędlinę i przyprawy.

Na koniec doprawiamy koncentratem sola i pieprzem. Dusimy aż cukinia zacznie się troszkę rozpadać.

Tagi:

danie