Sposób przygotowania:
Smażone krążki cukinii
1. Cukinię umyć, dokładnie osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na talarki grubości ok. 1-1,5 cm.
2. Jajka rozkłócić widelcem ze wszystkimi przyprawami.
3. Cukinię obtoczyć dokładnie w mące, maczać w jajku z przyprawami i powtórnie obtoczyć w mące. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu po 2 minuty z każdej strony na rumiano. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!
2. Jajka rozkłócić widelcem ze wszystkimi przyprawami.
3. Cukinię obtoczyć dokładnie w mące, maczać w jajku z przyprawami i powtórnie obtoczyć w mące. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu po 2 minuty z każdej strony na rumiano. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!