mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Faszerowana brukselka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i szybkie danie, idealne na przekąskę.

Faszerowana brukselka

Składniki:

Faszerowana brukselka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana brukselka
Brukselkę oczyszczamy a następnie gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie z cukrem. Następnie po ugotowaniu odcedzamy i ostudzamy. Wycinamy z brukselki głąby. Następnie przygotowujemy farsz, gotując ryż na sypko, który następnie po ugotowaniu odcedzamy. Dodajemy natkę pietruszki i mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy pieprzem. Nadziewamy brukselki. Paprykę kroimy w kostkę i dekorujemy nią brukselki.

Tagi:

ryż brukselka