kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

faszerowana cebula

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna przekąska albo nawet obiad

faszerowana cebula

Składniki:

faszerowana cebula

 

  • 500 gram cebuli
  • 500 gram mielonego mięsa
  • 50 gram ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

faszerowana cebula
cebule odciąć tak by moc oddzielać pucharki. cebule włożyć do wrzadku z dodatkiem octu. gotować aż nie zmięknie . z ostudzonej cebuli wyjmować srodek i wypelnic miesem. do miesa dodajemy czosnek cebule natke pietruszki, jaja ryz i przyprawy. wymieszac i wypelniac cebule. cebule ukladamy w naczyniu zalewamy woda z koncentratem dodajemy maslo i chwile dusimy.