agaboh26

agaboh26

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowana papryka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie proste i szybkie w wykonaniu.

Faszerowana papryka

Składniki:

Faszerowana papryka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka
Cukinie obrać i pokroić w kostkę.Pieczarki i pora również pokroić. Podsmażyć na złoto na patelni. Następnie podsmażamy mięso mielone. Wszystkie składniki razem mieszamy i doprawiamy przyprawami. Papryki umyć i odkroić "górę: warzywa, tak by powstały takie "czapeczki". Następnie papryki napełniamy wcześniej przygotowanym farszem. Układamy napełnione papryki w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 45 - 50 min. Smacznego