malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane cebule

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam cebulę w każdej postaci, faszerowana i zapiekana jest jeszcze smaczniejsza niż smażona. A dzięki pieczeniu traci ostrość.

Faszerowane cebule

Składniki:

Faszerowane cebule

 

  • 3 duże cebule,
  • 3 łyżki fasoli czerwonej,
  • 3 łyżki kukurydzy,
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 20 dag mięsa mielonego,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • kilka plastrów sera żółtego.

Sposób przygotowania:

Faszerowane cebule
Cebule gotujemy w słonej wodzie 10 min. następnie odcinamy wieczko, rozwarstwiamy cebule tak aby zostały 2 największe warstwy. Paprykę kroimy w kostkę smażymy z mięsem mielonym 15 min. solimy, pieprzymy, dodajemy kukurydzę, fasolę, koncentrat, faszerujemy cebule, przykrywamy plastrem sera i zapiekamy 15 min. w temp. 160 stopni.

Tagi:

mięso sery ser