Sposób przygotowania:
Faszerowane cebule - pycha !!
Cebule obieramy , wkładamy do garnka i gotujemy kilka minut aż zmiękną . Wyciągamy z wody studzimy wydrążamy środki , miąższ siekamy Mięso mielone podsmażamy na oliwie z posiekaną cebulka ząbkiem czosnku . Przyprawiamy bazylią , oregano i vegetą . Faszerujemy nasze cebulki . Do wywaru z gotowanych cebul dodajemy 2 kostki rosołowe i rozpuszczamy . Nafaszerowane cebulki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem do połowy na wierzch cebulek kładziemy starty ser . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na jakieś 10 minut , Do pozostałego bulionu dodajemy przecierek i zagotowujemy dolewamy do cebulek i znów zapiekamy około 15 minut . Podajemy z ziemniaczkami .
Pyza
mela25
Jak ktoś umie to i w 20 zrobi :) ale to zależy od sprytu , nie wiem dla czego jest w konkursie ja dodałam jako danie obiadowe ;/
edytaha
A gdzie czas na obranie cebul, wystudzenie ich, wydrążenie środków i nafaszerowanie???
No chyba, że jesteś cudotwórcą i potrafisz zatrzymywać czas :P