paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Faszerowane cebulki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zapiekane cebulki z farszem z kaszanki podawane na ciepło.

Faszerowane cebulki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane cebulki

 

  • Składniki:
  • 9-10 sztuk cebule małe,
  • 60 dag kaszanka,
  • 50 ml wino czerwone wytrawne,
  • 1 ząbek czosnek,
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

Faszerowane cebulki
Cebule obieramy odcinamy końce i wykrawamy cały środek zostawiając ostatnią zewnętrzną stronę cebuli i jedną lub dwie kolejne warstwy. Wydrążone środki cebul pokroić w półplasterki. W rondlu podgrzać wino ale nie zagotować zestawić i dodać pokrojoną cebulę i kaszankę obraną z flaka i pokrojoną w duże plastry. Wcisnąć dwa ząbki czosnku z praski i całość dobrze wymieszać rozgniatając kaszankę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Farsz wkładać do cebulek i posypać serkiem żółtym. Zapiekać aż cebulki będą miękkie.
Faszerowane cebulki
Cebule obieramy i wykrawamy cały środek zostawiając ostatnią zewnętrzną stronę cebuli i jedną lub dwie kolejne warstwy.
Faszerowane cebulki
W rondlu podgrzać wino ale nie zagotować zestawić i dodać pokrojoną cebulę i kaszankę obraną z flaka i pokrojoną w duże plastry. Wcisnąć dwa ząbki czosnku z praski i całość dobrze wymieszać rozgniatając kaszankę.
Faszerowane cebulki
Farsz wkładać do cebulek i posypać serkiem żółtym. Zapiekać aż cebulki będą miękkie.

Tagi:

sery ser