kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Faszerowane jajka..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kiedy mamy ochotę na dobra przystawkę z jajek.

Faszerowane jajka..

Składniki:

Faszerowane jajka..

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka..
Jajka ugotować we wrzątku na twardo. Po ugotowaniu jajka obieramy ze skorupek. Obrane jajka przekroić na połówki. Z jajek wydrążyć delikatnie ugotowane na twardo żółtko.Wszystkie wydrążone żółtka przełożyć do miseczki.Żółtka rozgnieść widelcem.Pieczarki obrać i ugotować we wrzątku do miękkości. Po ugotowaniu i ostudzeniu pieczarki pokroić w bardzo drobniutką kostkę. Pokrojone pieczarki przełożyć do rozgniecionych żółtek. Następnie dodać pokruszony ser feta,szczyptę soli i 2 stołowe łyżki majonezu. Farsz dokładnie wymieszać.Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze białka jajek.