aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Faszerowane jajka pastą rybną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealna przystawka na kolację.

Faszerowane jajka pastą rybną

Składniki:

Faszerowane jajka pastą rybną

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka pastą rybną
Jajka gotujemy na twardo przez ok 5-6 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Obieramy i przekramy wzdłuż na połówki. Następnie wyjmujemy delikatnie żółtka. Przekłądamy je do miseczki i rozgniatamy widelcem, dodajemy kawałki makreli bez ości i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przyprawiamy pieprzem i solą. Taką pastą faszerujemy jajka (białka) , łyżeczką nakładamy farsz do środka białek.

Tagi:

jajko jajka