patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Faszerowane jajka rzodkiewką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jajka na twardo faszerowane rzodkiewką i pieczarkami, posypane szczypiorkiem. Idealna przekąska.

Faszerowane jajka rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki:

Faszerowane jajka rzodkiewką i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka rzodkiewką i szczypiorkiem
Jajka ugotowane na twardo, obieram i kroję na połówki. Pieczarki myję, a następnie drobno siekam. W garnku o grubym dnir rozstapiam masło.

Smażę pieczarki z dodatkiem soli o pieprzu na rumiano. Studzę.

Rzodkiewki i szczypiorek drobno siekam. Łącze z pieczarkami, dodaję majonez. Mieszam. Na żółtko nakładam za pomocą łyżeczki farsz.

Na koniec posypuję jeszcze szczypiorkiem.