Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1306]

Jajka faszerowane polędwicą z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczne na każdą imprezkę i na święta. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, po dodaniu sosu tatarskiego i czosnku, farsz jest wyrazisty w smaku.

Jajka faszerowane polędwicą z łososia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane polędwicą z łososia

na farsz

  • polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g )
  • jajka - 5 szt
  • czosnek - 1 ząbek
  • sos tatarski gotowy - 1 łyżka
  • sól i pieprz

Dodatkowo :

  • pomidorki koktajlowe
  • natka pietruszki
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane polędwicą z łososia
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wybrać żółtka z białek. Polędwicę łososiową, wyłożyć z puszki razem z olejem do miski, dodać przeciśnięte przez praskę żółtka i jedno białko.

Następnie dodać sos tatarski, czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach.

Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami. Smacznego ! 
Jajka faszerowane polędwicą z łososia
Polędwica z łososia w oleju wyłożona do miski
Jajka faszerowane polędwicą z łososia
Żółtka jaj zostaną przeciśnięte przez praskę
Jajka faszerowane polędwicą z łososia
Farsz wymieszany z przeciśniętym ugotowanym białkiem
Jajka faszerowane polędwicą z łososia
W miejsce żółtek zostanie nałożony farsz