myszka25

myszka25

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

faszerowane jajka wg myszka25

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna przekąska na zimno, doskonałe jako przystawka, do podania gościom przed daniem głównym

faszerowane jajka wg myszka25

Składniki:

faszerowane jajka wg myszka25

 

  • kilka pieczarek
  • kilka ugotowanych jajek(zależy na ilości osób i od apetytu gości)
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypior lub koperek do posypania na wierzch

Sposób przygotowania:

faszerowane jajka wg myszka25
Jajka przekrajamy na pól, wyjmujemy żółtka, które rozgniatamy. Pieczarki kroimy na bardzo drobno i smażymy na patelni z odrobina masła. Ostudzone pieczarki mieszamy z żółtkami, dodajemy majonez, musztardę i mieszamy. Potem łyżeczka nakładamy farsz do jajek, posypujemy suszonym koprem, lub pokrojonym na drobno szczypiorkiem. Wstawiamy do lodówki, podajemy schłodzone. Można udekorować listkiem pietruszki

Tagi:

jajko jajka