WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Fasolka owijana boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa owijana boczkiem i podsmażana to doskonała przekąska na ciepło lub na zimno, albo pyszny dodatek do obiadu.

Fasolka owijana boczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka owijana boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka owijana boczkiem

ETAP 1:

Fasolkę szparagową umyć, pozbawić końcówek i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedzić z wody i przestudzić.

Na desce lub talerzu układać plasterek boczku, kłaść na jego brzegu ok. 6 strączków fasolki najlepiej o podobnej długości i zwijać roladkę.

Po zwinięciu wszystkich roladek, rozgrzać na patelni trochę oleju i układać roladki. Obsmażyć z każdej strony . Doprawić solą i pieprzem.

Podawać na gorąco, można polać ketchupem lub innym ulubionym sosem.

Fasolka owijana boczkiem
Fasolka szparagowa ugotowana owinięta plastrami boczku przed usmażeniem