Sposób przygotowania:
Babeczki mięsno-warzywne
Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wsypujemy mrożoną zupę i gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie przelewamy zupę przez sitko i studzimy warzywa (bulion wylewamy albo zostawiamy jako bazę do innej zupy). Foremki smarujemy w środku odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Ostudzone warzywa blendujemy i dodajemy mięso, bułkę tartą, przyprawy i białko. Wyrabiamy masę na pasztet i napełniamy nim foremki, lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopniu. Po upieczeniu lekko studzimy i wyjmujemy z foremek. Podajemy z ulubionym sosem.
Ja zmieszałam jogurt naturalny i musztardę miodową.
Ja zmieszałam jogurt naturalny i musztardę miodową.