dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Faszerowane jajka z zielonym groszkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zapiekane, faszerowane jajka z zielonym groszkiem i natką pietruszki. Ciekawa przekąska dla miłośników jajek i zielonego groszku.

Faszerowane jajka z zielonym groszkiem

Składniki:

Faszerowane jajka z zielonym groszkiem

 

  • 10 jajek
  • 1/2 puszka groszku zielonego
  • 1 pęczęk natki pietruszki
  • 3łyż oliwy
  • 2 łyż keczupu
  • 2 łyż musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • curry szczypta
  • gałka muszkatołowa szczypta

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka z zielonym groszkiem
Jajka gotujemy. Odcedzamy i studzimy. Obieramy ze skorupek. Dzielimy na pół. Wyjmujemy żółtka, przekładamy do blendera, łączymy z posiekaną natką pietruszki i dokładnie mieszamy.

Do masy dodajemy groszek i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farszem napełniamy białka.

Musztardę mieszamy keczupem i oliwą. Doprawiamy do smaku.

Sosem polewamy jajka i całość zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego! 

Tagi:

danie jajka