katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Faszerowane jajka z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie faszerowane jajeczka.

Faszerowane jajka z pietruszką

Składniki:

Faszerowane jajka z pietruszką

 

  • starty żółty ser 1/2 szklanki
  • jajka 4 sztuki
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • majonez wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka z pietruszką
Jajka myjemy i gotujemy na twardo.Studzimy i kroimy na połowy . Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Dodajemy opłukaną i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Dodajemy ser i majonez. Majonezu dajemy tyle by połączył składniki. mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.