Sposób przygotowania:
Pieczone cukinie nadziewane farszem
Cukinie przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne i posolić. Potem zlać powstały sok.
Ryż ugotować, odsączyć i wystudzić. Mięso zmielić a ser zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić w kostkę, rungię i natkę posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy.
Do miski wsypać ryż, dodać przygotowane składniki, wsypać prażoną cebulkę oraz dodać do smaku przyprawy i wymieszać nadzienie. Nadzieniem napełnić połówki cukinii i ułożyć na blachach do pieczenia.
Piec w 160 stopniach z termoobiegiem przez 45 minut do godziny.
Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy lekko wchodzi w cukinię. Podawać na gorąco.
Ryż ugotować, odsączyć i wystudzić. Mięso zmielić a ser zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić w kostkę, rungię i natkę posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy.
Do miski wsypać ryż, dodać przygotowane składniki, wsypać prażoną cebulkę oraz dodać do smaku przyprawy i wymieszać nadzienie. Nadzieniem napełnić połówki cukinii i ułożyć na blachach do pieczenia.
Piec w 160 stopniach z termoobiegiem przez 45 minut do godziny.
Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy lekko wchodzi w cukinię. Podawać na gorąco.
Czekoladka 2