monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jaja faszerowane szybka i prosta w przygotowaniu przekąska,serwowana z różnymi nadzieniami ja zrobiłam jaja z groszkiem i pietruszką .

Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką

Składniki:

Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz czarny mielony
  • sól,pietruszka posiekana

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką
Jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół ,wyjmujemy ze środka żółtka które przekładamy do miseczki i rozcieramy widelcem z majonezem musztardą i jogurtem . Groszek odcedzamy z zalewy i rozgniatamy widelcem na gładko,dodajemy do żółtek ,doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy posiekaną drobno pietruszkę .Mieszamy Gotową pastą napełniamy białka .Układamy na talerzu na każdym jajku kładziemy parę sztuk zielonego groszku,posypujemy pieprzem i posiekaną natką pietruszki.