ewatu

ewatu

Kucharz
[Przepisów: 15]

Faszerowane muszle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łatwa, smaczna przekąska.

Faszerowane muszle

Składniki:

Faszerowane muszle

 

  • połowa opakowania makaronu „muszle”,
  • 4 duże cebule,
  • 40 dag pieczarek,
  • pieprz, sól, przyprawa Kamis-grilowa ziołowa,
  • łyżka oleju,
  • tarty ser

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszle
1.Muszle ugotować wg przepisu na opakowaniu. 2.Posiekać drobno cebule, wyłożyć na patelnię, poddusić, w tym czasie rozdrobnić również pieczarki, dodać do cebuli; dodać pieprz, sól, przyprawę ziołową; razem podsmażać dopóki nie wyparuje woda z pieczarek. 3.Muszle przelać zimną wodą, nafaszerować; ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym serem, przykryć; włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180º i zapiekać ok. 18 min. Na 5 min. przed końcem można naczynie odkryć. Można do picia przygotować czysty barszcz czerwony.