Sposób przygotowania:
faszerowane papryki
1. Paprykę umyć, odciąć „kapelusz” (część z ogonkiem), wydrążyć gniazda nasienne.
2. Cebulę posiekać , posolić (ok. pół łyżeczki) i odstawić, aż puści sok. Do zmielonego mięsa wbić całe jajo, dodać posiekaną i osoloną cebulę, tartą bułkę, oraz pieprz i sól do smaku. Całość wyrobić na jednolitą masę.
3. Papryki napełnić farszem i przykryć odciętym wcześniej „kapeluszem”.
4. Gotować na parze ok. 1 godz. Podawać gorące np. z sosem pieczarkowym, grzybowym lub pomidorowym.
2. Cebulę posiekać , posolić (ok. pół łyżeczki) i odstawić, aż puści sok. Do zmielonego mięsa wbić całe jajo, dodać posiekaną i osoloną cebulę, tartą bułkę, oraz pieprz i sól do smaku. Całość wyrobić na jednolitą masę.
3. Papryki napełnić farszem i przykryć odciętym wcześniej „kapeluszem”.
4. Gotować na parze ok. 1 godz. Podawać gorące np. z sosem pieczarkowym, grzybowym lub pomidorowym.
caroline1983