kalina027

kalina027

Kucharz
[Przepisów: 12]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowane pomidory

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsze są twarde pomidory ja kupiłam takie o nazwie"bawole serce".Tą ilością farszu napełniłam 15 szt.

Faszerowane pomidory

Składniki:

Faszerowane pomidory

 

  • twarde pomidory
  • woreczek ryżu 100 g
  • mięso mielone 150 g
  • cebula biała i czerwona( po 1 małej sztuce)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 strąka żółtej papryki
  • ser feta
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory
Ryż ugotuj.Mięso mielone podsmaż z czosnkiem. Warzywa pokrój w drobną kostkę i podsmaż ale każde oddzielnie.Wymieszaj wszystkie składniki razem z serem feta pokrojonym w drobną kostkę.Pomidory sparz i zdejmij skórkę,wydrąż gniazda nasienne.Do środka wkładaj farsz.Ułóż w naczyniu żaroodpornymi zapiecz.(tak aby pomidory się nie rozpadły nie podaje czasu bo każdy piekarnik jest inny i nie zawsze tyle samo to musi trwać)