mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Faszerowane pomidory mięsem wg Mychy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne, sycące pomidorki z mięsno-serowym farszem

Faszerowane pomidory mięsem wg Mychy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane pomidory mięsem wg Mychy

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory mięsem wg Mychy
Pomidory myję, ścinam wierzchy, wydrążam miąższ z nasionami tworząc miseczki. Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni, dodaję drobno posiekany czosnek. Dodaję mięso mielone do podsmażonej cebuli z czosnkiem i smażę aż do zbrązowienia mięsa. Dodaję miąższ wydrążony z pomidorów, zioła, sól, pieprz, paprykę i mieszam. Smażę 10-15 minut. Farsz pozostawiam do ostudzenia. Połowę startego sera mieszam z mięsem. Wydrążone pomidory nadziewam farszem, na wierzch posypuję starty ser i przykrywam wierzchami pomidorów. Układam pomidory w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i wstawiam na 35 minut do nagrzanego do 180*C piekarnika.
Faszerowane pomidory mięsem wg Mychy
Pomidory ścianam (wierzchy), wydrążam tworząc miseczki
Faszerowane pomidory mięsem wg Mychy
Pomidory z nadzieniem układam w naczyniu żaroodpornym