Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Faszerowane udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste udka z kurczaka nadziewane pysznym farszem, pieczone w piekarniku, idealne na świąteczny obiad.

Faszerowane udka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane udka

Składniki

  • 8 udek z kurczaka
  • · Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
  • · Sól
  • · 2 papryki- żółta, czerwona
  • · 3 ogórki konserwowe
  • · 10 dag sera żółtego
  • · 3 łyżki ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka

I

Faszerowane udka
Przygotowanie mięsa, najpierw mięso myjemy osuszamy, wyjmujemy ze środka kość, nastepnie doprawiamy przyprawą oraz solą.

Mięso z udek na około kości obcinamy, wyjmujemy kość. Doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka.

II

Faszerowane udka
Przygotowanie oraz krojenie warzyw oraz sera żółtego i łączenie z ketchupem.

Papryki, ogórki oraz ser kroimy w kostkę, dodajemy ketchup i mieszamy.

III

Faszerowane udka
faszerowanie mięsa.

Gotowym farszem nadziewamy środek mięsa, zawijamy brzegi mięsa do środka tak żeby farsz nam nie wypadł.

IV

Faszerowane udka
ułożenie w rękawie do pieczenia.

Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°c.

V

Faszerowane udka

Danie gotowe.