Sposób przygotowania:
Ryż zapiekany z jabłkami prażonymi
Mleko z wodą zagotować, wrzucić 2 torebki ryżu, gotować do miękkości, odcedzić.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, włożyć do garnka. Dodać 2 łyżki masła, 3 łyżki soku z cytryny oraz 2 łyżki cukru pudru. Prażyć około 10 minut, po tym czasie dodać 2 łyżki cynamonu.
Śmietanę wymieszać z cukrem wanilinowego z cukrem pudrem.
Naczynie żaroodporne wysmarować roztopionym masłem, ułożyć jedną torebkę ryżu, na ryż wyłożyć jabłka, a następnie pozostały ryż. Polać śmietanką, posypać cynamonem.
Zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, włożyć do garnka. Dodać 2 łyżki masła, 3 łyżki soku z cytryny oraz 2 łyżki cukru pudru. Prażyć około 10 minut, po tym czasie dodać 2 łyżki cynamonu.
Śmietanę wymieszać z cukrem wanilinowego z cukrem pudrem.
Naczynie żaroodporne wysmarować roztopionym masłem, ułożyć jedną torebkę ryżu, na ryż wyłożyć jabłka, a następnie pozostały ryż. Polać śmietanką, posypać cynamonem.
Zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni.