Sposób przygotowania:
Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami
1. Smażymy pieczarki pokrojone dosyć drobnona oleju rzepakowym. 2. Różyczki kalafiora kroimy drobno i dodajemy do pieczarek. 3. Doprawiamy solą pieprzem i papryką. 4. Udka myjemy wycinamy z nich kość do końca prawie, obcinamy i zostawiamy na końcu 1 cm kostki by farsz nie wyszedł. 5. Faszerujemy pieczarkami i kalafiorem i spinamy wykałaczkami. 6. Do naczynia żaroodpornego na same dno wlewamy z 3 łyżki oleju kładziemy udka spiętego wykałaczkami na dno. 7 . Farsz jeśli zostanie , a mi właśnie został wkładamy łyżką między udkami . 8. Pieczemy w 180 stopniach 70 minut. Można posypać na wierzchu szczypta papryki czerwonej mielonej wtedy kurczak nabierze koloru .