Sposób przygotowania:
Faszerowany kabaczek 5
Kabaczka opłukać i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości nie większej jak 2 cm. Wydrążyć miękką część miąższu. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, podobnie pomidory a makaron ugotować w osolonej wodzie wycedzić i przelać zimną wodą. Na patelni podsmażyć kawałki kabaczka i gdy puszczą sok dodać do nich pomidora oraz mięso mielone i makaron. Całość smażyć około 4-5 minut.W talerzu jajka roztrzepać wraz z solą , oregano, przyprawą curry i wędzoną papryka. Dodać do farszu i jeszcze chwile smażyć cały czas mieszając aż jajka się zetną. Gorący farsz wkładać w plastry kabaczka. Piec w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut. Po upieczeniu kabaczek faszerowany podajemy na ciepło.
murd0k