paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Faszerowany kabaczek 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne plastry faszerowanego kabaczka z makaronem ryżowym i mięsem

Faszerowany kabaczek 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowany kabaczek 5

 

  • 1 sztuka kabaczek
  • 1 szklanka makaron ryżowy
  • 2 łyżeczki przyprawa curry
  • sól do smaku
  • 2 sztuki pomidory
  • 25 dag mięso mielone
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka papryka wędzona
  • oregano do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowany kabaczek 5
Kabaczka opłukać i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości nie większej jak 2 cm. Wydrążyć miękką część miąższu. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, podobnie pomidory a makaron ugotować w osolonej wodzie wycedzić i przelać zimną wodą. Na patelni podsmażyć kawałki kabaczka i gdy puszczą sok dodać do nich pomidora oraz mięso mielone i makaron. Całość smażyć około 4-5 minut.W talerzu jajka roztrzepać wraz z solą , oregano, przyprawą curry i wędzoną papryka. Dodać do farszu i jeszcze chwile smażyć cały czas mieszając aż jajka się zetną. Gorący farsz wkładać w plastry kabaczka. Piec w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut. Po upieczeniu kabaczek faszerowany podajemy na ciepło.
Faszerowany kabaczek 5
Kabaczka opłukać i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości nie większej jak 2 cm. Wydrążyć miękką część miąższu.
Faszerowany kabaczek 5
Na patelni podsmażyć kawałki kabaczka i gdy puszczą sok dodać do nich pomidora oraz mięso mielone i makaron. Całość smażyć około 4-5 minut
Faszerowany kabaczek 5
W talerzu jajka roztrzepać wraz z solą , oregano, przyprawą curry i wędzoną papryka. Dodać do farszu i jeszcze chwile smażyć cały czas mieszając aż jajka się zetną.
Faszerowany kabaczek 5
Gorący farsz wkładać w plastry kabaczka. Piec w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut.