Sposób przygotowania:
Faworki
1.Mało utrzeć z 6 czubatymi łyżkami cukru i szczyptą soli. Dodać cukier waniliowy oraz skórkę cytrynową.Kolejno wbijać jajka.Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia,połowę wymieszać z winem (nie trzeba).Resztę dodać do masy,zagnieść na gładkie ciasto.Odstawić w chłodne miejsce na 30min 2.Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na placek grubości 2mm.Radełkiem wykroić z ciasta prostokąty o wymiarach 11x4cm.Każdy kawałek ciasta przeciąć pośrodku (przecięcie powinno mieć 7cm długości.Z kwadracików uformować faworki: przełożyć przez przeciętą część. 3.Mocno rozgrzać tłuszcz w wysokim rondlu lub frytkownicy. Smażyć kolejno faworki w temperaturze 180*C.Wyjąć łyżką cedzakową,osączyć z nadmiaru tłuszczu