misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Faworki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mąkę siekamy z masłem, żółtkami, śmietaną i solą, dodajemy spirytus. Dobrze wyrabiamy ciasto

Faworki

Składniki:

Faworki

 

Sposób przygotowania:

Faworki
Mąkę siekamy z masłem, żółtkami, śmietaną i solą, dodajemy spirytus. Dobrze wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy cienko na prostokąt, dzielimy na wąskie paski, a na środku każdego paska robimy podłużne nacięcie. Przewijamy ciastko przez to nacięcie. Wrzucamy na bardzo gorący tłuszcz i smażymy na złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust