madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Faworki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Faworki najbardziej smakują mojej córeczce.

Faworki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faworki

 

Sposób przygotowania:

Faworki
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Schładzamy chwilę w lodówce. Następnie cienko rozwałkowujemy, ciasto kroimy nożem na długie paski. Następnie w każdym pasku robimy w środku nacięcie i przekładamy jeden koniec przez dziurkę. W garnku rozgrzewamy smalec, wkładamy po kilka faworków i smażymy na rumiano. Faworki powinny mieć kolor słomkowy, nie mogą być zbyt mocno przysmażone. Po usmażeniu osączamy je na papierowym ręczniku, następnie obficie posypujemy cukrem pudrem.
Faworki
Faworki podczas smażenia
Faworki
Faworki gotowe do smażenia