Sposób przygotowania:
Faworki
Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka rozbite z proszkiem i solą, śmietanę i spirytus.Zagnieść ciasto. Wybijać wałkiem aż do ukazania się pęcherzyków powietrza. Odłożyć na ok 1 godz. aby ciasto odpoczęło.Podzielić na wygodne do wałkowania porcje i po rozwałkowaniu na cienki placek kroić na paski. Każdy pasek naciąć w środku na ok. 3 cm i i przez ten otwór przepleść faworek.Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.SMACZNEGO!
elzbieta8960
iwona3004
elzbieta8960
Henia
Racja, elżbieta, można spirytus zastąpić octem 10% ale lepsze są ze spirytusem!
iwona3004
Henia
Na pewno Ci się uda! Wódka może być!Powodzenia!
elzbieta8960
iwona3004
Henia
Bardzo się cieszę, ze Ci wyszły!!!!!!!!!!!!!!
pocztylion2221
Henia
Powodzenia!
Jojo
Henia
Dodaję tylko sprawdzone przepisy, ale mimo to, takie komentarze sprawiają mi radość! Dziękuję i pozdrawiam!
albertynka
yola
reno134