IwaG2

IwaG2

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Faworki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

kruche z pecherzykami

Faworki

Składniki:

Faworki

 

  • 4 szklanki mąki
  • 8 żółtek
  • 2 łyżki masła
  • śmietana kwaśna 18%
  • kieliszek alkoholu lub octu
  • łyżeczka cukru
  • cukier puder do posypanaia
  • olej lub smalec do pieczenia

Sposób przygotowania:

Faworki
mąkę przesiać do miski dodać żółtka masło cukier śmietane i alkohol zagnieść ciasto na jednolitą masę żeby odchodziło od rąk następnie stłuc do pożądnie wałkiem ja tłuke 15 min i na 30 min wkładam do lodówki potem cieniutko wałkuję i kroję paski na środku z nacięciem przekładam jeden koniec przez dziurkę i pieke na głębokim tłuszczu szybko potem cukrze

Tagi:

faworki chrust