angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Faworki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo łatwe w wykonaniu...

Faworki

Składniki:

Faworki

 

  • 2szklanki mąki
  • 4żółtka
  • 1łyżka spirytusu lub octu
  • 1/2łyżeczki cukru
  • 1/2łyżeczka soli
  • 1 mały kubeczek śmietany gęstej i kwaśnej
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Faworki
1.MĄKĘ WSYPAĆ NA STOLNICĘ,ZROBIĆ DOŁEK.DODAĆ SÓL,CUKIER,NASTĘPNIE ŻÓLTKA,SPIRYTUS.MIESZAJĄC WIDELCEM ŚMIETANĘ WLAĆ. CIASTO WYROBIĆ DOBRZE RĘKĄ,A NASTĘPNIE UBIĆ BARDZO DOBRZE DREWNIANYM WAŁKIEM. 2.CIASTO PODZIELIĆ NA 3−4 CZĘŚCI I POKOLEI ROZWŁKOWYWAĆ JAK NAJCIENIEJ. KROIĆ TAK JAK NA FAFORKI. SMAŻYC NA DOBRZE ROZGRZANYM OLEJU, NA ZŁOTY KOLOR. 3.PO USMAŻENIU POSYPAĆ CUKREM PUDREM. 4.SMACZNEGO

Tagi:

faworki chrust