lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Faworki 8

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepyszne wyszły faworki córka robiła ze mną

Faworki 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faworki 8

 

  • 1kg mąki tortowej
  • śmietana 18% 400 gram
  • 6 żółtek
  • 2 jaja
  • wódka 1 kieliszek
  • cukier puder Diamant 300 gram
  • cukier waniliowy 30 gram
  • olej do smażenia
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Faworki 8
Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie . Wbijamy żółtka i jaja całe posypuje proszkiem do pieczenia 1 łyżeczka dodaje śmietanę i wódkę i zagniatam ciasto. Podzieliłam na dwie części rozwałkowałam pokroiłam na paski a potem na mniejsze kawałki robiłam dziurki i przewracałam ogonki . Smażyłam na oleju. Wyciągałam na sito , a potem obtaczałam w cukrze pudrze i cukrze waniliowym. cukier waniliowy zmieliłam i dodałam do cukru pudru i obsypywałam faworki
Faworki 8
mąkę jaja żółtka i śmietanę oraz proszek do pieczenia i wódka zagniatamy ciasto
Faworki 8
wałkujemy i wycinamy paski na faworki i robimy fikusne jak moja córcia
Faworki 8
smażymy na oleju i przekładamy z jednej strony na drugą
Faworki 8
osypujemy cukrem pudrem z mieszanym z cukrem waniliowym zmielonym

Tagi:

faworki chrust