Sposób przygotowania:
Faworki pieczone
Do miski wybijamy jajka i dodajemy serek, cukier, sok z cytryny i miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Przekładamy na stolnicę wysypaną mąką i wyrabiamy ciasto.
Wałkujemy na cienki placek i tniemy nożem lub radełkiem na podłużne kawałki, każdy nacinamy na środku.
Robimy faworki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 - 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Wałkujemy na cienki placek i tniemy nożem lub radełkiem na podłużne kawałki, każdy nacinamy na środku.
Robimy faworki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 - 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.