Anetka123

Anetka123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Rogaliki z nutellą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 65
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rogaliki można posypać cukrem pudrem, lub polać lukrem. Zamiast nutelli można zamienić na powidło lub marmoladę.

Rogaliki z nutellą

Składniki:

Rogaliki z nutellą

Ciasto

Sposób przygotowania:

Rogaliki z nutellą

ETAP 1:

Mąkę przesiać. Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajko, mleko, śmietanę i posiekane masło lub margarynę Kasia.
Zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 25 minut.

Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na kształt koła, pociąć je 8 trójkątów.

Na ich szerszych końcach kłaść po 1 łyżeczce nutelli, następnie zwijać w rogaliki.

Układamy je blachę włożoną papierem do pieczenia.

Piec je około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni