kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Faworki pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chrupiące i pyszne małe conieco

Faworki pieczone

Składniki:

Faworki pieczone

 

  • szklanka mąki
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka spirytusu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka margaryny

Sposób przygotowania:

Faworki pieczone
Do mąki dodajemy śmietanę,żółtka,spirytus i margarynę.Wyrabiamy ciasto a następnie mielimy je.Formujemy kulę, zawijamy ja w woreczek foliowy i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.Rozwałkowujemy cieniutko.Kroimy na plastry o wielkości 15x 5 cm.Na środku każdego robimy nacięcie i przewijamy przez nie jeden koniec.Pieczemy 7 minut w temperaturze 225*C.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!

Tagi:

faworki chrust