slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 911]

Faworki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne kotlety schabowe w innym wydaniu-jako faworki. Są tak samo pyszne i super chrupiące.

Faworki schabowe

Składniki:

Faworki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Faworki schabowe
Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem oraz posypujemy solą i pieprzem. Kroimy rozbite kotlety na paski. Na środku każdego paska robimy nacięcie i przekładamy przez nie jedna końcówkę mięsa (tak samo jak robimy klasyczne faworki), delikatnie rozciągamy. 
Na jeden talerzyk nasypujemy mąkę kukurydzianą, na drugi talerzyk nasypujemy panier z ciecierzycy (bułkę tartą).

Do miseczki wbijamy jajka i je roztrzepujemy. Kolejno obtaczamy każdy faworek w mące, jajku i panierze. Smażymy w głębokim gorącym oleju.