Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zimna przekąska mięsna, świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Można oczywiście podawać też na ciepło.

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab ubić na cienkie plastry. Z obu stron posypać solą i pieprzem. Każdy kawałek posmarować musztardą. Ogórka pokroić w paseczki.

Na każdy kawałek mięsa nałożyć, ser żółty, ogórka, szynkę. Ciasno zwinąć. Spiąć szpikulcami. Obtoczyć w jajku i bułce.

Piec na smalcu, na wolnym ogniu. Po upieczeniu i wystudzeniu pokroić w plasterki.

Można podawać z sosem czosnkowym.