zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2344]

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie pieczarki to super pomysł na ciepłą przekąskę. Mało pracy i składników, a jakie smaczne. Idealne na każdą domówkę.

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką
Z oczyszczonych pieczarek usunąć trzonki i lekko.

Pieczarki posolić.

Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki. Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie. Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, ukladać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.

Podawać na gorąco jako przekąskę.
Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką
posolone pieczarki napełnić przygotowanym farszem
Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.