Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką
Z oczyszczonych pieczarek usunąć trzonki i lekko.
Pieczarki posolić.
Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki. Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie. Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, ukladać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.
Podawać na gorąco jako przekąskę.
Pieczarki posolić.
Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki. Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie. Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, ukladać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.
Podawać na gorąco jako przekąskę.