Sposób przygotowania:
Grillowane polędwiczki z tuńczyka
Polędwiczki z tuńczyka opłukać i pokroić na małą kostkę. Następnie wyłożyć na sito aby polędwiczki ociekły. Wyłożyć na talerz lub miseczkę i posypać pieprzem cytrynowym, rozmarynem, bazylią. Dodać pokrojony drobno ząbek czosnku, wymieszać i odłożyć na 10 minut do lodówki. Wyjąć i położyć na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem rzepakowym.
Grillować około 2-3 minuty mieszając, polędwiczki mają być krótko grillowane bo później robią się suche i twarde.
Podawać z dowolnymi sałatami i składnikami. Ja podałam z ziemniakami i sałatką.
Grillować około 2-3 minuty mieszając, polędwiczki mają być krótko grillowane bo później robią się suche i twarde.
Podawać z dowolnymi sałatami i składnikami. Ja podałam z ziemniakami i sałatką.