VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Malutkie kąski ze schabu z dodatkiem sosu porowo-pieczarkowego, czyli pomysł na tradycyjnego schabowego w nowej wersji.

Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym

Składniki:

Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym
Schab dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w 1 cm plastry. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem i duże płaty kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Każdy kawałek panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Mięso smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Sos: Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki również kroimy w plasterki. Warzywa podsmażamy na osobnej patelni. Gdy zmiękną podlewamy bulionem, dodajemy śmietanę, przyprawiamy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy (ok. 2-3 minut).

Podajemy z mięsem.