Sposób przygotowania:
Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym
Schab dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w 1 cm plastry. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem i duże płaty kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Każdy kawałek panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Mięso smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Sos: Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki również kroimy w plasterki. Warzywa podsmażamy na osobnej patelni. Gdy zmiękną podlewamy bulionem, dodajemy śmietanę, przyprawiamy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy (ok. 2-3 minut).
Podajemy z mięsem.
Każdy kawałek panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Mięso smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Sos: Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki również kroimy w plasterki. Warzywa podsmażamy na osobnej patelni. Gdy zmiękną podlewamy bulionem, dodajemy śmietanę, przyprawiamy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy (ok. 2-3 minut).
Podajemy z mięsem.